Mitä tankkiin autoihin huoltoasemalla mme?

Ajoneuvosi polttoaineena voidaan käyttää maakaasua (metaania), joka koostuu pääasiassa metaanista. Toisin kuin bensiini, jota tuotetaan jalostamoissa ja joka syntyy polttamalla hiilivetyjä (raakaöljyssä olevia pitkiä vetymolekyyli ketjuja), metaani sisältää suhteellisen vähän hiiltä ja vetyä. Siksi metaanin polttaminen aiheuttaa vähemmän hiilidioksidipäästöjä energiayksikköä kohti kuin bensiinin tai dieselpolttoaineen polttaminen.

Metaani on syttyvä, väritön kaasumainen alkaani, joka on maakaasun pääkomponentti ja joka on viime vuosina yleistynyt henkilöautojen, kuorma-autojen ja linja-autojen vaihtoehtoisena polttoainelähteenä.

Miten metaania tuotetaan? Metaania voidaan tuottaa monin eri tavoin. Se voi olla luonnossa esiintyvää, minkä osuus markkinoista on tällä hetkellä noin 60 prosenttia, mutta sitä jalostetaan yleensä myös maakaasu- tai öljy lähteistä (joiden metaanipitoisuus on tyypillisesti 85-90 prosenttia). Lisäksi metaania voidaan mahdollisesti tuottaa bioprosessilla, mutta tämä prosessi on tällä hetkellä liian tehoton ollakseen kaupallisesti kannattava.

Millaisia sovelluksia metaanille on olemassa?

Metaanilla on monia kaupallisia sovelluksia. Sillä voidaan lämmittää koteja ja yrityksiä, valmistaa ruokaa, tuottaa sähköä voimalaitoksissa ja ajaa autoja polttamalla tai polttokennoilla. Ehkä houkuttelevin sovellus on se, että metaanilla voi säästää rahaa tankkauksessa, koska metaani on vaihtoehtoinen polttoaine, jota voidaan käyttää bensiinin sijasta. 

Millaisia ympäristövaikutuksia metaanin käytöllä on?

Metaanilla ei ole tunnettuja sivuvaikutuksia ilman tai veden saastumisen tai turvallisuusriskien osalta. Sen ehkä merkittävin ympäristövaikutus on se, että se vaikuttaa merkittävästi maailmanlaajuiseen ilmastonmuutokseen (noin 20 kertaa voimakkaammin kuin hiilidioksidi), mutta se haihtuu ilmakehässä suhteellisen nopeasti.

Mitä tiedetään metaanin käytöstä polttoaineena?

Metaanin käyttäminen vaihtoehtoisena polttoainelähteenä on yksi houkuttelevimmista seikoista, sillä ainakin 16 osavaltiota on jo hyväksynyt lakeja, joissa vaaditaan, että tavalliseen bensiiniin tai dieselpolttoaineeseen on sekoitettava suurempi prosenttiosuus uusiutuvaa polttoainetta, ja metaani on luokiteltu uusiutuvaksi polttoaineeksi.

Voitko tankata autosi maakaasulla?

Paineistettua maakaasua (CNG) käyttävät ajoneuvot voivat käyttää maakaasua. Näissä ajoneuvoissa on yleensä korkeapaineiset moottorit ja erityiset polttoainesäiliöt, joihin voidaan puristaa paineistettua maakaasua. Näiden ajoneuvojen toimintasäde on yleensä parempi, mutta on tärkeää huomata, että tankkausasemien saatavuus on rajallista. Jotkin autonvalmistajat tarjoavat kuitenkin ajoneuvoja, jotka voivat käyttää sekä CNG:tä että tavanomaista bensiiniä tai dieselpolttoainetta.

Tervetuloa siis autopesula verkosto homme! Meillä on uusi yhteistyökumppani Delin ja Frestonin lisäksi. Kyseessä on tunnettu nettikasino , jonka bonukset ilahduttavat meitä joka päivä. Mutta emme myöskään unohda hemmotella sinua bonuksilla, muista tulla!